КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ У ДІЇ

8 червня, в обласному краєзнавчому музеї відбулася творча зустріч із художніми керівниками народного художнього колективу України театру танцю «В гостях у казки» заслуженими працівниками культури України Іриною, Миколою та Аліною Русулами.
Оксана Чонтай, завідувачка Музею історії українського хореографічного мистецтва відзначила, що триває серія зустрічей в краєзнавчому музеї із творчими волонтерами у рамках проєкту «Культурний фронт у дії». Колектив «В гостях у казки», як одна з найкращих шкіл української народної хореографії, представлений у Музеї історії українського хореографічного мистецтва.
Ірина та Микола Русули продовжують хореографічні традиції славнозвісного заслуженого ансамблю народного танцю України «Ятрань». В театрі танцю «В гостях у казки» живуть хореографічні постановки народного артиста України Анатолія Кривохижі. Зокрема, мужній чоловічий танець «Аркан», який завжди викликає захоплення у глядачів та ніжний ліричний «Козачок», який взагалі можна назвати сімейним танцем родини Русулів. У свій час його виконували в ансамблі «Ятрань» Ірина та Микола Русули, а зараз нове дихання йому надала їх донька Аліна.
Художні керівники театру танцю «В гостях у казки» Ірина та Микола Русули розповіли присутнім про історію створення колективу та його діяльність у воєнний час. Колектив продовжує своє творче життя та проводить благодійні акції, однією з яких став концерт у двох відділеннях в обласній філармонії та ярмарок на підтримку Збройних Сил України.
На згадку про зустріч гості передали до фондів Музею хореографії матеріали про колектив та картину, написану ученицею Школи естетичного виховання «В гостях у казки» Анною Іванченко.
На завершення заходу учасники зустрічі ознайомились з виставкою «Тріумф Ятрані» про гастролі ансамблю в США, Канаді та Великобританії у 1977 році. Під час перегляду Ірина та Микола Русули, які були у «золотому складі» ансамблю, поділилися з присутніми своїми спогадами та враженнями про цю поїздку.

IMG_7956

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Офіційна сторінка комунального закладу "Школа естетичного виховання "В гостях у казки" Кропивницької міської ради" Слідкуйте Р·Р° нами VK Twiter YouTube RSS